Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσω του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνει Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας σε όλο το Νομό Τρικάλων. Τα Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των γιορτών μαθητικής δημιουργίας οι οποίες τελούν υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και εντάσσονται σε μια σειρά δράσεων και συνεργασιών που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Τρικάλων με Δήμους, Συλλόγους, Οργανισμούς και Οργανώσεις προκειμένου να συνδεθεί η σχολική ζωή με τις τοπικές κοινωνίες. Στόχος των Φεστιβάλ είναι η καλλιέργεια πολιτισμικής συνείδησης καθώς και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητών και αυριανών ενήλικων πολιτών.
Στις 13 Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιηθεί σε τρία σημεία ταυτόχρονα (Κεντρική Πλατεία, Μουσείο Τσιτσάνη, Μύλος Ματσόπουλου) το Φεστιβάλ των Τρικάλων το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων και θα συμμετάσχουν σε αυτό 25 σχολεία.
Όλα τα Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν από 8:30 μέχρι 11:00 το πρωί.
Το σχολείο μας θα συμμετέχει στο φεστιβάλ του Μύλου Ματσόπουλου με έργα των μαθητών του Β1 για τα ανθρώπινα δικαιώματα και επιβλέποντα εκπαιδευτικό τον κύριο Αρκουμάνη Αρτέμιο. Οι μαθητές του ΣΤ3 θα χορέψουν σύγχρονους και παραδοσιακούς χορούς υπό την επίβλεψη της εκπαιδευτικού Μαρίας Πίτση. Τέλος όλοι οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης θα παρουσιάσουν 2 εργασίες που εκπόνησαν στο πλαίσιο του μαθήματος των Τ.Π.Ε υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτικού Πληροφορικής Πούλιου Παναγιώτη.

Σχετικές δημοσιεύσεις