Εκδρομή της ΣΤ’ τάξης στην Καλαμπάκα

Την Τρίτη 2 Απριλίου οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης (ΣΤ1-ΣΤ2) επισκέφτηκαν το μουσείο Ελληνικής Παιδείας και την Ι.Μ. Αγίων Θεοδώρων με υπεύθυνες συνοδούς τις εκπαιδευτικούς κ. Τσιαντού Ελένη (ΣΤ1) και κ. Ρούσσα Ελένη (ΣΤ2).

Ήταν μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές, καθώς με τρόπο απλό και βιωματικό, αρχικά είχαν την ευκαιρία να δουν στις πλούσιες προθήκες του μουσείου βιβλία, τετράδια και σχολικά αντικείμενα με πληροφορίες για τη σχολική ζωή από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους εώς σήμερα. Βέβαια αυτό που ενθουσίασε τα παιδιά ήταν οι μαθητικές ποδιές, τα πηλίκια, οι δερμάτινες τσάντες και τα παιχνίδια των μαθητών.

Μετά από αυτή την ξενάγηση, οι μαθητές κάθισαν στα θρανία περασμένης εποχής και άκουσαν από την υπεύθυνη του Μουσείου για την πλάκα και το κονδύλι, την πένα και το μελάνι που χρησιμοποιούσαν καθημερινά.

Κατόπιν παρακολούθησαν στην Αίθουσα του Αισώπου με πολύ ενδιαφέρον αρκετούς μύθους. Στη συνέχεια είδαν οπτικοακουστικό υλικό για τη δημιουργία των Μετεώρων καθώς και το δύσκολο τρόπο, με δίχτυ, που χρησιμοποιούσαν οι μοναχοί τα πρώτα χρόνια για να ανέβουν στις Μονές.

Τέλος ενθουσιάστηκαν με τις σβούρες που τους έδειξαν οι υπεύθυνες του Μουσείου καθώς και με τα πειράματα όπως η κούπα του Πυθαγόρα και τα κύματα εκκρεμών.

Γύρω στις 11:00π.μ. αναχωρήσαμε για την Ι.Μ. Αγίων Θεοδώρων. Η Ι. Μ. Αγίων Θεοδώρων είναι κτίσμα του 16ου αιώνα και ανήκει κι αυτή στην ίδια περίοδο με τις Ιερές Μονές των Μετεώρων .

Η ξενάγηση από τη μοναχή της Ιεράς Μονής ήταν εξαιρετική. Επισκεφθήκαμε όλους τους χώρους του μοναστηριού, το κρυφό σχολείο και απολαύσαμε την φιλοξενία και τη μαγευτική θέα.

Επιστρέφοντας είχαμε αποκομίσει τόσο όμορφα πράγματα που θα κάνουν την επίσκεψή μας αξέχαστη.

Σχετικές δημοσιεύσεις