Εξ αποστάσεως εκπαίδευση Δημοτικών Σχολείων λόγω των μέτρων περιορισμού της πανδημίας από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου έως και τις 27 Νοεμβρίου.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Αγαπητά μας παιδιά

προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των δομών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα : Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου τα Δημοτικά Σχολεία θα παραμένουν κλειστά.

Τα Δημοτικά Σχολεία θα λειτουργούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση που θα παρέχεται με δύο τρόπους: Με την εκπαιδευτική τηλεόραση και με σύγχρονη τηλεκπαίδευση.

– Εκπαιδευτική τηλεόραση: Από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 π.μ. θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού.

– Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: Από τη Δευτέρα, η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές. Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ – μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής – , και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μμ. για τα Δημοτικά, συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων.

Θα σταλούν οδηγίες τις οποίες και θα σας ανακοινώσουμε.

Να είστε όλοι και όλες καλά!

Όλα θα τα καταφέρουμε !

Η Διευθύντρια

Μπούσια Ζωή

Σχετικές δημοσιεύσεις