«Ένα παράθυρο μικρό» εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό»

«Ένα παράθυρο μικρό» άνοιξε μελωδικά για παιδιά με και χωρίς ΔΑΦ, γονείς, παιδαγωγούς και φίλους. Ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς, ακολουθώντας τον ρυθμό και τους στόχους του επιτυχημένου εκπαιδευτικού προγράμματος «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό», δημιούργησαν μελωδίες και στίχους που, μέσα από ρυθμικά μοτίβα, έγιναν το δημιουργικό μέσο για να ενισχυθεί με ασφαλή και ευχάριστο τρόπο ο αυθορμητισμός και η ευέλικτη σκέψη.

Όλοι μαζί τραγουδάμε για να γίνει πιο εύκολη η κατανόηση απλών καθημερινών στιγμών, συναισθημάτων, αντιδράσεων, αλλά και για να μοιραστούμε τη ζωή μας με περισσότερη μουσική και έμπνευση.

Μια μουσική συλλογή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο περιβάλλον του σχολείου, αλλά και στο σπίτι, και να γίνει αφετηρία για τη βελτίωση των σχέσεων με τους συμμαθητές και τους γονείς, ενισχύοντας την επικοινωνία και την κοινωνική αλληλεπίδραση των παιδιών με ΔΑΦ. Οι δύο μουσικές συνθέσεις «Μπαμπά πού πάμε» και «Ένα παράθυρο μικρό» απευθύνονται πρώτα στους «μεγάλους».

https://www.onassis.org/el/whats-on/webinar-cd-a-small-window/digital-material-cd-a-small-window

Σχετικές δημοσιεύσεις