Εγγραφές μαθητών Α΄ τάξης για το σχολικό έτος 2022 – 2023

Σας ενημερώνουμε ότι βάσει της σχετικής εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ οι εγγραφές των μαθητών της Α΄ τάξης για το σχολικό έτος 2022 – 2023 ξεκινούν την Τρίτη 1η Μαρτίου 2022 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 18η Μαρτίου 2022. Οι εγγραφές είναι κοινές με το 5ο Δημ. Σχολείο Τρικάλων “Διονύσιος Σολωμός”. Οι γονείς μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και να καταθέσουν τα δικαιολογητικά ΜΟΝΟ στο 31ο Δημοτικό Σχολείο “Κώστας Βάρναλης”. Με τη λήξη των εγγραφών οι διευθυντές των δύο σχολείων κατανέμουν τους μαθητές λαμβάνοντας υπόψη τους να υπάρχει ίσος αριθμός μαθητών καθώς και ίση η αναλογία αγοριών – κοριτσιών σε κάθε τμήμα καθώς και όσα προβλέπονται για τις εγγραφές σε συστεγαζόμενα σχολεία.  Μαθητές Α΄ τάξης που έχουν αδέλφια στο σχολείο (31ο  ή 5ο) εγγράφονται υποχρεωτικά στο σχολείο φοίτησης του/της αδελφού/ης τους.

Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου οι εγγραφές θα διενεργούνται καθημερινά στις 08:30 π.μ – 9:30 π.μ και στις 12:30 μ.μ – 13:30 μ.μ από τη διευθύντρια του 31ου Δημοτικού Σχολείου “Κώστας Βάρναλης” .

 Ο γονέας του προς εγγραφή μαθητή καταθέτει σχετική αίτηση εγγραφής  η οποία παρέχεται και από το σχολείο. Προς αποφυγή συνωστισμού, όλα τα απαραίτητα έντυπα-Αιτήσειςτα οποία είναι διαθέσιμα στις οδηγίες παρακάτω, είναι προτεινόμενο να συμπληρώνονται στο σπίτι και να προσκομίζονται συμπληρωμένα. Θα παρέχονται ωστόσο και από το Σχολείο.

Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και αποφυγής συνωστισμού ο γονέας θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσει με το σχολείο είτε τηλεφωνικά (2431035384) είτε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου  mail@31dim-trikal.tri.sch.gr προκειμένου να καθορισθεί συγκεκριμένη ημέρα και ώρα προσέλευσής του με τήρηση των κανόνων προσωπικής προστασίας (μάσκα και ατομικό στυλό), πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ισχύ ή πιστοποιητικό νόσησης(τελευταίου τριμήνου ή πιστοποιητικό αρνητικού PCR ή rapid test ( τελευταίων 48 ωρών). Είναι σημαντικό κατά την περίοδο των εγγραφών και αποτελεί ευθύνη όλων μας η πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του COVID-19, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από το ΥΠΑΙΘ και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ. ) . Οι γονείς ως επισκέπτες στο σχολείο δηλώνουν υποχρεωτικά το αρνητικό self ή rapid ή πιστ/κό εμβολιασμού ή νόσησης στο edupass.

https://edupass.gov.gr/

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή εκτός από τα παιδιά της Α΄ τάξης θα πρέπει να συμπληρωθεί και από τα παιδιά που θα φοιτήσουν στη Δ΄ τάξη το σχολικό έτος 2022 – 2023 (τα φετινά τριτάκια). Το ΑΔΥΜ έχει τριετή ισχύ.

Το ΑΔΥΜ θα πρέπει να προσκομισθεί στο σχολείο  (το αργότερο) την πρώτη ημέρα λειτουργίας του την επόμενη σχολική χρονιά (2022 – 2023). Για τη συμπλήρωσή του οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στον προσωπικό τους παιδίατρο. Χωρίς έγκυρο ΑΔΥΜ οι μαθητές δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στο μάθημα της Γυμναστικής.

Επίσης  ΔΩΡΕΑΝ το ΑΔΥΜ μπορεί να συμπληρωθεί και στο Νοσοκομείο, από τον παιδίατρο που θα εξετάσει το παιδί. ΜΟΝΟ στην περίπτωση που ο παιδίατρος κρίνει αναγκαίο, το παιδί θα παραπέμπεται από αυτόν για επιπλέον εξέταση (καρδιολογική, οφθαλμολογική κλπ) το αποτέλεσμα της οποίας θα σημειώνεται στο ίδιο έντυπο ΑΔΥΜ.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Οι Διευθυντές  των 31ου  και  5ου Δημοτικών Σχολείων Τρικάλων  κάνουν  γνωστό ότι:

  1. Οι εγγραφές των μαθητών για την Πρώτη (Α΄) Τάξη του Σχολικού Έτους 2022–2023 θα γίνουν από Τρίτη 1η μέχρι και Παρασκευή 18η Μαρτίου 2022.
  2. Στην Πρώτη (Α΄) Τάξη γράφονται παιδιά, που γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2016 μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2016.
  3. Για την εγγραφή απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α. Αίτηση (παρέχεται από το Σχολείο)

β. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (αυτεπάγγελτη αναζήτηση).

γ. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

δ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)

εΑποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας (π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας ή απόδειξη ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ, ή συμβόλαιο οικίας κ.λπ.)

στ.ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡ. ΖΩΝΗΣ απαιτείται η συμπλήρωση αίτησης –υπεύθυνης δήλωσης. Γίνονται δεκτοί όλοι οι μαθητές χωρίς την υποβολή δικαιολογητικών.

Τρίκαλα, 23–02–2022

Η Διευθύντρια  του  31ου Δ.Σ. Τρικάλων           Ο Διευθυντής του 5ου Δ.Σ. Τρικάλων

             

ΖΩΗ ΜΠΟΥΣΙΑ                                                        ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ

                                                                  

Σχετικές δημοσιεύσεις