Το βραβευμένο παραμύθι “Το δώρο της παπλωματούς” αποτύπωσαν με τις ζωγραφιές τους οι μαθητές της Α΄τάξης και την καθοδήγηση της καθηγήτριας Καλών Τεχνών του σχολείου μας κας Ιωάννας Κατσάνα (Όλα τα έργα των μαθητών μας παρουσιάζονται στην Έκθεση των Εικαστικών των σχολείων των Τρικάλων και της Καλαμπάκας από 30/5/2022 έως και 3/6/2022 στον χώρο “Τζαμί” κοντά στο Μουσείο Τσιτσάνη από 9-3 καθημερινά )

Ένα τρυφερό παραμύθι που επιβραβεύει την προσφορά , την αλληλεγγύη , την αγάπη για το συνάνθρωπο ιδιαίτερα αυτόν που έχει την ανάγκη μας και στηλιτεύει τη φιλαργυρία, την απληστία, τον εγωισμό και την έλλειψη ανθρωπιάς.
Είναι η ιστορία μιας ευαίσθητης γυναίκας που σκοπό της ζωής της είχε βάλει την προσφορά και τη βοήθεια σε φτωχούς και κατατρεγμένους.
Έφτιαχνε με τα μαγικά της χέρια χειροποίητα, υπέροχα παπλώματα, με τα οποία σκέπαζε όσους κρύωναν και δεν είχαν σπίτι και κρεβάτι να ξεκουραστούν.
Στην ίδια όμως πολιτεία ζούσε και ένας άπληστος βασιλιάς που σκοπό της ζωής του ήταν να μαζεύει δώρα από τους υπηκόους του. Όταν ανακάλυψε πως η μόνη που δεν του είχε κάνει δώρο ήταν η παπλωματού, προσπάθησε με καλό αλλά και κακό τρόπο να την πείσει να του προσφέρει ένα πάπλωμα. Αυτή όμως του αρνήθηκε υποστηρίζοντας ότι τα παπλώματα τα χαρίζει μόνο σε φτωχούς ανθρώπους.

Σχετικές δημοσιεύσεις