Διάκριση του σχολείου μας στην 3η θέση “Καλύτερο τραγούδι” στο διαγωνισμό “Λαζαρίνες 2023”

Οι μαθήτριες των Γ και Δ τάξεων με την καθοδήγηση της κας Ελένης Τσιαντού και κας Θεοδώρας Φασούλα, συμμετείχαν στο διαγωνισμό “Λαζαρίνες ” στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων την Πέμπτη 6 Απριλίου και διακρίθηκαν στην 3η θέση!

Το έθιμο της Λαζαρίνας, τα λαζαρινά κάλαντα και τα παινέματα αναβιώνουν στην πόλη των Τρικάλων, με ενθουσιασμό και χαρά, την Πέμπτη, πριν από το Σάββατο του Λαζάρου. Η παράδοση αυτή συνεχίζεται μέχρι και σήμερα .

Στόχος είναι τα παιδιά να στραφούν, μέσα από τη βιωματική συμμετοχή τους, στις παλιότερες γενιές για να μάθουν το στόλισμα του καλαθιού και τα τοπικά παραδοσιακά κάλαντα και τα παινέματα.

Η τοπική παράδοση επιτάσσει τα παιδάκια που θα συμμετάσχουν να έχουν καλάθια στολισμένα με φυσικά λουλούδια και να ερμηνεύουν τα παραδοσιακά κάλαντα του “Λαζάρου”.

Σε όλα τα παιδιά προσφέρονται παραδοσιακά λαζαρινά φιλέματα και ενθύμια συμμετοχής, ενώ τα τρία καλύτερα καλάθια, τα τρία καλύτερα τραγούδια και οι τρεις καλύτερες ομαδικές παρουσίες βραβεύονται.

Το έθιμο, καθώς τελείται μέσα στην καρδιά της Άνοιξης, πέρα από τα θρησκευτικά μηνύματα που μεταδίδει, συμβολίζει και την αναγέννηση της φύσης.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα κοριτσάκια μας της Γ και Δ τάξης καθώς και στις εκπαιδευτικούς, κα Ελένη Τσιαντού και κα Θεοδώρα Φασούλα !

Θερμές ευχαριστίες στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και ιδιαιτέρως στην κα Εύη Πατούκα για την πρωτοβουλία στολισμού του καλαθιού !

Και του χρόνου!

Σχετικές δημοσιεύσεις