Πρόγραμμα eTwinning

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά, στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Αγγλικής Γλώσσας, κας Αναγνωστοπούλου Γεωργίας, συμμετέχουν σε πρόγραμμα eTwinning με τίτλο ‘Tweenager life in a day’ σε συνεργασία με σχολεία της Γαλλίας, Φινλανδίας, Ιταλίας, Λιθουανίας, Τουρκίας,  Ισπανίας και Αλβανίας.  Θέμα του προγράμματος η καθημερινότητα των παιδιών κατά την εφηβεία. Με διάφορα διαδικτυακά παιχνίδια, κουίζ, ερωτηματολόγια, ηλεκτρονικούς πίνακες και εβδομαδιαία συνάντηση σε chatting rooms στην ασφάλεια της πλατφόρμας του eTwinning μεταξύ των μαθητών, τα παιδιά συστήνονται, ανταλλάσσουν…

Περισσότερα

Ο ΘεΤΑΛΩΣ στο Σχολείο μας

Το σχολείο μας συμμετείχε με επιτυχία στη δράση που έχει ως πρωταρχικό σκοπό οι μαθητές/τριες να ξεδιπλώσουν διαφορετικές πτυχές της δημιουργικότητας τους συνδυάζοντας ανθρωπιστικές, θετικές και ψηφιακές επιστήμες σε μια γιορτή της εκπαίδευσης. Η δράση επίσης έχει σχεδιαστεί ώστε να προσεγγίσει δημιουργικές εργασίες και δράσεις των μαθητών/τριών με παρουσιάσεις ρομποτικών και STEAM κατασκευών με θέμα την έξυπνη πόλη, εφαρμογές 3D Printing από εργασίες μαθητών/τριών, προβολή ψηφιακών αφηγήσεων, παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού, εικαστικές συνθέσεις «Φτιάξε το ρομπότ από ανακυκλώσιμα υλικά», παρουσιάσεις μουσικών πειραματισμών, Performance και ομάδες σύγχρονου χορού.

Περισσότερα

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 31ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων “Κώστας Βάρναλης” έκοψε την αγιοβασιλόπιτα στο Σπιτάκι

Στις 30 Ιανουαρίου, ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών ο Σύλλογος Διδασκόντων του 31ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων “Κώστας Βάρναλης” έκοψε την αγιοβασιλόπιτα στο Σπιτάκι. Στην κοπή παρευρέθηκε και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, κος Χρήστος Τρικάλης. Τις ευχές μας για μια όμορφη, δημιουργική και ευλογημένη χρονιά!

Περισσότερα