Επιστροφή στο σχολείο τη Δευτέρα 10 Μαϊου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Η δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων όλης της χώρας ξεκινά από τη Δευτέρα 10 Μαϊου 2021. Εφαρμόζεται για πρώτη φορά το μέτρο του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό με τεστ αυτοδιάγνωσης (self test). Η όλη διαδικασία περιγράφεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης όπου δημοσιεύτηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Το τεστ θα πραγματοποιείται στους μαθητές του δημοτικού από τους γονείς τους, κάθε  Κυριακή και Τετάρτη βράδυ. Οι γονείς θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του τεστ στη πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ μέσω της οποίας θα εκδίδεται σχολική κάρτα, την οποία θα έχουν μαζί τους οι μαθητές κάθε μέρα και θα την επιδεικνύουν στον εκπαιδευτικό της τάξης την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί. 

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορείτε να συμπληρώσετε χειρόγραφη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος και να την υπογράψετε ή να συμπληρώσετε τη φόρμα που φαίνεται παρακάτω, την οποία μπορείτε να παραλάβετε και απ το σχολείο την Παρασκευή 7 Μαϊου και ώρα 12:00 έως 12:15΄. 

Από σήμερα 5 Μαϊου οι γονείς θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν τα self test από το φαρμακείο, δίδοντας τον ΑΜΚΑ ή τον ΠΑΜΚΑ (προσωρινό αριθμό ασφάλισης). Αν κάποιος έχει δυσκολία στην εύρεση των στοιχείων του, παρέχεται η δυνατότητα επίσκεψης σε δημόσια δομή . Πληροφορίες ΕΔΩ

Φυσικά,  ισχύουν τα γνωστά μέτρα του ΕΟΔΥ (υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, διαφορετικά διαλείμματα, αερισμός αιθουσών κ.ά.). Συνεχίζεται, επίσης, το μέτρο της σταδιακής προσέλευσης των μαθητών στο σχολείο και αποχώρησης μετά τη λήξη των μαθημάτων και όλα γενικά τα μέτρα υγιεινής και προστασίας που εφαρμόζονταν στο σχολείο μας πριν την αναστολή της λειτουργίας.  

Αγαπητοί γονείς, προσβλέπουμε για ακόμα μια φορά στη βοήθειά σας για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του σχολείου!

                                  ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!!

                                                     ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ!!!

Σχετικές δημοσιεύσεις