Αγιασμός Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2021-2022

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίουστις 9.00, θα τελεστεί ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2021 – 2022 σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κατά την έναρξη των μαθημάτων, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, και λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού COVID-19 o Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου, με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών/τριώνΟι γονείς των μαθητών/μαθητριών θα παραμείνουν εκτός του σχολικού χώρου. Η παραμονή των μαθητών στο σχολείο θα περιλαμβάνει οδηγίες για θέματα που αφορούν στα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, στην ορθή χρήση της μάσκας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος, στη διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου.

Με βάση τα παραπάνω η λειτουργία του σχολείου για τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 διαμορφώνεται όπως περιγράφεται παρακάτω:

  • Προσέλευση μαθητριών/μαθητών της Α΄ τάξης και αποχώρηση από την κεντρική είσοδο του Σχολείου στην οδό Σουλίου : 8.00-8.15
  • Η προσέλευση μαθητριών/μαθητών μόνο για τη Δευτέρα 13/9/2021, των Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων και η αποχώρηση θα πραγματοποιηθεί από την παράπλευρη είσοδο ανάμεσα από τα δύο Σχολεία, 31ου και 5ου : 8.00-8.15. Τις υπόλοιπες ημέρες, οι μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων θα εισέρχονται και θα αποχωρούν από την Κεντρική είσοδο του Σχολείου ενώ οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ θα εισέρχονται και θα αποχωρούν από την παράπλευρη είσοδο ανάμεσα στα δύο σχολεία, 31ο και 5ο .
  • Αποχώρηση μαθητριών/μαθητών των τάξεων με τη λήξη του Αγιασμού από τις εισόδους όπως αναφέρονται παραπάνω.

Οι μαθήτριες/μαθητές:

  • Θα προσέρχονται στο σχολείο φορώντας μάσκες, θα επιδεικνύουν τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος και θα οδηγούνται κατευθείαν στις τάξεις διδασκαλίας.
  • Θα παραλάβουν τα βιβλία της τάξης τους , γι’ αυτό είναι απαραίτητες οι τσάντες για τη μεταφορά τους.

Γονείς και μαθήτριες/μαθητές της Α΄τάξης του σχολείου μας:

Θα πραγματοποιηθεί υποδοχή των μαθητών της Α΄τάξης στο προαύλιο του Σχολείου , όπου μπορούν να παρευρεθούν από απόσταση , ειδικά και μόνο για την πρώτη ημέρα στο σχολείο των παιδιών, οι γονείς των μαθητών, και τηρώντας όλα τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού , όπως μάσκες, αποστάσεις, αρνητικό αποτέλεσμα από self test ή rapid test. Ειδικότερα στην Κεντρική είσοδο του Σχολείου θα υποδέχεται τους μαθητές η δασκάλα του Α2 τμήματος κ. Χατζή Ανθούλα και θα κατευθύνει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου βρίσκονται τα βιβλία και όπου θα γίνει το καλωσόρισμα καθώς και μια σύντομη πρώτη ενημέρωση από τις εκπαιδευτικούς της Α΄ τάξης, την κ. Παπαδημητρίου Στέλλα Α1 και την κ. Χατζή Ανθούλα Α2, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, κ. Γούναρη Βαλάντη και τη Διευθύντρια του Σχολείου, κ. Μπούσια Ζωή. Η πρώτη ενημερωτική συνάντηση με τη Διευθύντρια του Σχολείου θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Σχολείου την Τρίτη 14/9/2021 για τους γονείς του Α1 τμήματος από 8.15 – 8.30 και από 8.30-8.45 για τους γονείς του Α2 τμήματος. Η ημερομηνία για την πρώτη ενημερωτική συνάντηση με τις δασκάλες των τμημάτων θα κοινοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα.

Αγαπητοί γονείς, με βάση  το άρθρο 23, ν. 4559/2018 (Α΄142) παρακαλούμε για τη συνεργασία σας στα παρακάτω:

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950/4-9-2021 (Β΄4054) ΚΥΑ.

«Διάθεση self-test για μαθητές και μαθήτριες»

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Γραφείων Τύπου των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας σας ενημερώνουμε: Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από  Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Συγκεκριμένα: 

  • η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.
  • Για τη δήλωση του θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος του self test εισέλθετε στην ακόλουθη ιστοσελίδα : https://self-testing.gov.gr/
  • Παρακαλούμε να αναγράφετε τον κωδικό του αποτελέσματος στη δήλωση που θα επιδεικνύουν οι μαθητές στο σχολείο.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του Σχολείου εύχονται ολόψυχα Καλή σχολική χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα!

Σχετικές δημοσιεύσεις